PAKOE!

Ze is 4 en het liefste meisje van de hele wereld. Voor mij dan en zo hoort het ook. Ze heeft haar papa en mama niet voor niets uitgekozen. Haar rol in het gezin is duidelijk.
Ze is vredestichter. En die rol vervult ze met verve.

Eva-zwartwit
Eva de Beer

Niet dat ze nooit het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Dat doet ze met regelmaat. En dan plak ik haar met liefde achter het spreekwoordelijke behang. Lachend scheurt zij het van zich af om theatraal weer haar entree te maken. Dat doet ze ook met regelmaat. Als geen ander weet zij mij dan te ontdooien. Geen warmere liefde dan die voor je kind.

Zo weet zij ook als geen ander het ijs te breken bij woordenwisselingen tussen mij en mijn partner. Nu spookte het altijd al tussen ons, maar nu we sinds begin vorig jaar samenwerken raast er van tijd tot tijd een regelrechte storm. Dat krijg je als Hittepetit en Hadjewat niet alleen verliefd worden, maar ook nog samen een bedrijf gaan runnen. Dan krijgen ze WOORDEN. In hoofdletters. Daar komen mooie zinnen van. Dat wel. Maar dat kan soms even duren. IJzige stiltes zijn er nooit. De woorden blijven rollen. Maar mocht er enige kou in de lucht zijn te bespeuren dan is daar Eva. De vredestichter. Zij breekt nog de dikste plakken spanning doormidden met slechts
1 magisch woord: PAKOE!

Nog voordat zij zinnen sprak waar enig touw aan was vast te knopen, wist zij ons met dit woord de mond te snoeren. Bij stemverheffing en gefronste wenkbrauwen steekt zij beide armpjes uit met de handen omhoog en spreekt zij streng: PAKOE! Ook in hoofdletters. Haar lichaamstaal en de wijze van uitspreken laat geen twijfel mogelijk over wat zij bedoelt: ophouden en luisteren naar elkaar!

En het werkt. Na haar PAKOE zijn we in staat te luisteren en de woorden om te zetten in zinnen. Haar PAKOE spreekt boekdelen. De woordenwisseling zet zich om in letters op papier. In dromen, ideeën en actie. Want haar PAKOE helpt ons zien waar wij elkaar aanvullen. Zij laat zien waarom Hittepetit en Hadjewat zo’n sterk team vormen.
Waarom er zoveel liefde is. Waarom de combinatie zowel privé als zakelijk bekroond mag worden.

Ze is 4 en het liefste meisje van de hele wereld. Ontstaan uit een ijzersterk team.
Een team dat door spoken en storm, via het magische PAKOE, altijd weer het beste bij elkaar naar boven brengt. Zij is de werkelijke kroon op het werk!